Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد میرکیانی به همراه فرزند روزه اولی خود امین با قبول دعوت برنامه سر سفره خدا در این برنامه حاضر شد و در مورد نویسندگی حوزه کودک و نوجوان و توجه رهبر انقلاب به این حوزه صحبت کرد.


میرکیانی گفت: در سال 60 با نگارش اولین قصه خود به نام «قلعه شاه مال منه» که برگرفته از یک بازی محلی است به حرفه نویسندگی وارد شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با نگارش 720 قصه برای همه گروه های سنی و بازشدن مرز قصه هایم در کشورهای دیگر همچنان تصور می کنم که هنوز نیاز برای آموختن در من زنده است.


وی گفت: از هفت سالگی کار می کردم و تقریبا خیلی از شغل ها را تجربه کرده ام ولی در دوران کودکی آرزو داشتم جهانگرد شوم و هنوز این آروز را برآورده نکرده ام.


میرکیانی در باره کودکی خود گفت: در تهران در محله ای به نام بیسیم نجف آباد بزرگ شده ام در محله ای که مشتی ها، درویش ها و زندگی مردمان قدیم را به خوبی لمس کرده ام و به همین دلیل در بیشتر داستان هایم از تجربه های زندگی ام الهام میگیرم.


وی افزود: بازخوانی قصه های کهن در بستر های جدید با توجه به علاقه ام به فردوسی با عث خلق شخصیت هایی چون عمو رستم و سهراب در داستانهایم شده است.

دکتر میرکیانی در جواب سوالی مجری درمورد اینکه چگونه نویسنده شویم گفت: نویسنده خوب کسی است که خوب مطالعه می کند و با دقت در زندگی خود و اطرافیان راههای مناسب برای ارتباط با مخاطب را تحلیل و بهترین راه را انتخاب می کند و به همین دلیل مساله نیاز به مطالعه و تجربه های زندگی از اهمیت بالای در ارتباط با مخاطب قرار دارد.


وی در مورد تقریظ رهبری در حاشیه نگارش کتاب معروف خود « تن تن و سنباد» گفت: در جهان غرب اسطوره های قابل احترامی مانند پینوکیو، ژان والژان، هاکل بریفین، اولیور توییست و ... هستند که نقش بسیار مثبتی در تاریخ ادبیات جهان دارند اما متاسفانه برخی اسطوره ها پس از بحران هویت سالهای پس از جنگ جهانی و تحقیرسایر ملل توسط غرب به سمت تحقیر ملل دیگر رفت. اثر تن تن و سندباد در راستای تقویت اسطوره های ملی در تقابل با اسطوره های تحقیر کننده غرب تولید شده است. این کتاب در سال 70 نگارش شده است و درسال 73 با تقریظ رهبری مزین شد اما سال گذشته این مهم به اطلاع عموم رسیده است.


میرکیانی افزود: با توجه به باستانشناسی های اخیر صورت گرفته در تهران که مشخص شده است تمدن ایران سابقه چهل هزار ساله دارد به همین دلیل مطمئن ام پاسداشت این تمدن وظیفه ملی همه ماست.


لازم بذکر است برنامه زنده سر سفره خدا در ایام رمضان هر روزه هنگام سحر پخش می شود و در این قسمت از محمد میرکیانی نویسنده کتابهای قصه ما مثل شد، همیشه قصه ای هست و ... دعوت به عمل آمد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۷۰۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • بازداشت ۳ نفر در پرونده فوت یک پزشک در شیراز
  • مرگ مشکوک دختری که با نامزدش به مهمانی رفت
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود