Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا حائری کارگردان مستند «پسران سندباد» همزمان با اکران این مستند در گروه سینمایی «هنر و تجربه» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره روند انتخاب موضوع این مستند گفت: علی پارسا از جمله محققان و پژوهشگرانی است که درباره دریانوردی سنتی ایران در منطقه خلیج فارس تحقیق می‌کرد. در واقع یک سنت چند هزار ساله دریانوردی در ایران داشته‌ایم که محو و نابود شده و پارسا درباره این سنت‌ها تحقیق و پژوهش می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع برای من بسیار جذاب بود و فکر کردم که می‌تواند موضوع جالبی برای ساخت یک مستند باشد.

وی ادامه داد: زمانی که به حاشیه شمالی خلیج‌فارس رفتیم و در آنجا تحقیقات میدانی خود را آغاز کردیم، متوجه شدیم که نزدیک به ۴۰ سال برای پرادختن به این موضوع دیر رسیده‌ایم، چرا که تقریباً هیچ چیز از سنت دریانوردی ایران در آن منطقه باقی نمانده است.

نمی‌توانستم مستندی برای جذب توریست بسازم!

این مستندساز با اشاره به اینکه سنت‌های قدیمی دریانوردی در این منطقه از بین رفته است، توضیح داد: متوجه شدم که نمی‌توانم یک مستند فاخر و موردعلاقه مدیران که در جذب توریست موفق باشد، بسازم، اما در تحقیقاتی که انجام دادیم متوجه شدم یک خانم عکاس به نام «ماریون کاپلان» ۴۰ سال پیش از این منطقه یک سفر دریایی را آغاز کرده و آن را ثبت کرده است.

وی تاکید کرد: این مسافر عکاسی از نشنال جئوگرافیک بود که با کشتی از خلیج‌فارس به آفریقا سفر کرده بود، همین مساله سبب شد تا تصمیم بگیرم درباره سفر این عکاس فیلم مستندی بسازم و در نهایت تمام تلاش خود را کردم تا وی را پیدا کنم.

حائری گفت: ماریون کاپلان در جنوب فرانسه و در یک روستای دورافتاده که چندان قابل‌دسترسی نبود زندگی می‌کرد، برای این عکاس ایمیل زدم و در نهایت به من وقت داد تا دیداری با او داشته باشم. من نیز به دیدن ماریون کاپلان رفتم، البته من حامل پیام بدی برای وی بودم، چرا که باید به این عکاس می‌گفتم تمام کسانی که وی با آن‌ها به همراه کشتی سفر کرده، یک سال بعد از پایان سفرشان، در طوفانی در هند کشته شده‌اند و تنها چند نفر از این افراد باقی مانده‌اند.

کارگردان مستند «با این دست‌ها» تاکید کرد: خانم کاپلان از این خبر بسیار ناراحت شد و به من اعلام کرد که دیگر دلیلی برای سفر به ایران ندارد، در این سفر مصاحبه‌ای تصویری با وی داشتم که این مصاحبه را به همان چند نفر باقی‌مانده از همسفران کاپلان نشان دادم، این افراد در بندر کنگ که زمانی مهمترین بندر دریانوردی منطقه موردنظر در خلیج‌فارس بود، زندگی می‌کردند.

دیدار با همسفران پس از ۴۰ سال

وی ادامه داد: این دریانوردان نیز برای خانم کاپلان یک ویدئو ضبط کردند و من آن را برای خانم کاپلان ارسال کردم، این پروسه ارسال پیام‌های ضبط‌شده نزدیک به یک سال طول کشید، تا اینکه خانم کاپلان به من پیغام می‌دهد که تصمیم گرفته به ایران سفر کند و با این دریانوردان دیدار کند.

رضا حائری در پایان گفت: ساخت این مستند نزدیک به ۴ سال طول کشید، ابتدا تصمیم داشتم تا این مستند را برای شبکه آرته فرانسه تولید کنم که به دلایلی این اتفاق رخ نداد، در نهایت با پیشنهاد فرهاد ورهرام این پروژه را به مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بردم و توانستم بخشی از بودجه تولید این فیلم را از مرکز دریافت کنم و بخش دیگری از بودجه فیلم توسط خودم تامین شده است.

کد خبر 4549107 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: فیلم مستند مستند پسران سندباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۱۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش ۲۵ درصدی ضریب ایمنی مجتمع بندری انزلی خبرداد و گفت: شاخص ایمنی عملیات بندری کل بنادر کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی ۲۷ درصدی به همراه داشته است.

 عبدالله جعفری امروز شنبه، ۸ اردیبهشت ماه در حاشیه نشست تبیین راهبردهای حوزه HSE، آتشنشانی و پدافندغیرعامل سال ۱۴۰۳ با حضور مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان و دست اندرکاران و ذی‌نفعان بخش HSE این اداره کل در بندرانزلی برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال گذشته اهم حوزه‌های راهبردی، اقدامات و اهداف عملیاتی که لازم است ستاد، بنادر و شرکت‌های خصوصی جهت ارتقا ایمنی بنادر انجام دهند را در قالب منشور راهبردی اهداف و اقدامات عملیاتی تهیه و به کلیه بنادر ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته این مهم برای اولین بار در سازمان بنادر صورت گرفت، تصریح کرد: بر اساس این منشور اقدامات بنادر و شرکت‌های خصوصی تبیین و منجر به کاهش حوادث انسانی ناشی از کار در بنادر شد.

مدیر HSE سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۸ درصد از کل حوادث انسانی ناشی از کار کاهش یافته، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد از حوادث منجر به فوت نیز کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تمامی این نتایج مثبت نتیجه تلاش و همدلی آحاد ذی‌ربط سازمانی و شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر بوده، تاکید کرد: در سال‌جاری موضوعات مرتبط با HSE بنادر نیز به صورت عملیاتی و موثرتر گذشته، اجرا و پیگیری خواهد شد و در راستای اجرایی سازی منشور راهبردی سال ۱۴۰۳ نیز، تبیین موضوع به صورت حضوری با ارکان HSE در هر بندر به صورت جداگانه جلساتی خواهیم داشت.

جعفری تاکید کرد: در این جلسات ضمن بیان دستاوردهای این منشور، با مدیرکل، معاونین و همچنین افراد ذی‌ربط در بندر و کسانی که با عملکردشان باعث ارتقا ایمنی بندر می شوند، همفکری داشته باشیم و همه این اقدامات و جلسات حضوری برای این است که بتوانیم بنادر کشور را ایمن‌تر از سال قبل پیش ببریم.

وی افزود: با در نظر گرفتن اقدامات متعدد سعی بر آن داریم تا با افزایش ایمنی شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر، بتوانیم بنادر کشور را بیش از پیش ایمن‌تر کنیم.

جعفری با بیان اینکه این منشور راهبردی یک ساختار کلی و نقشه راه برای بنادر است، تصریح کرد: نمی‌توان ساختار کلی و نسخه واحد برای همه بنادر در نظر گرفت و به همین منظور با هم‌اندیشی مدیران بنادر، خروجی اجرایی سازی منشور را به صورت اختصاصی برای هر بندر احصا می‌کنیم.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی در پایان ضمن تقدیر از مدیرکل و معاونین بنادر و دریانوردی استان گیلان، گفت: از سال گذشته تا به امروز ضریب ایمنی بندر انزلی بیش از ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده که از منظر ایمنی یک کار فوق العاده است و این یعنی بسیار تلاش شده و تعداد حوادث انسانی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و این نوید داده می شود که بتوانیم با تلاش آحاد ذی‌ربط، سالی بدون حادثه را در بندر انزلی شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نایب قهرمانی تیم پسران ایران در شطرنج شهر‌های آسیا
  • روایتی از خلیج فارس با عکس‌هایی از مستند «دریای پارس»/ عکس
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • برنامه دیت دختران و پسران حزب اللهی
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • در مستند «آقای خاص»؛فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد